Marine, Andrés i les entitats que ens donen suport

Hola! Sóc Marine líder del projecte Manantial Droguería. Des del 2016 intento portar una vida menys exigent amb el medi ambient i reduir el consum i el malbaratament que generen els meus hàbits. No ha estat fàcil, he après molt i segueixo aprenent. Amb Manantial Droguería vull facilitar aquest procés a totes les persones que estiguin interessades a consumir i desaprofitar menys.

Durant 15 anys vaig treballar en hotels a Canadà, Argentina, Vietnam, Xina, EUA i França. El 2020, amb l'arribada de la meva filla, vaig decidir fer un canvi a la meva vida i instal·lar-me amb la meva família a Barcelona. M'agrada molt aprendre idiomes. El francès és la meva llengua materna, però a casa parlem castellà, anglès i fins i tot de vegades alemany. Ara estem aprenent català, així que no dubtis a ensenyar-me trucs per aprendre més ràpid i corregir-me quan comet errors.

Visita'ns per saber-ne més!

Sóc Andrés , sociòleg i demògraf, treballo com a investigador postdoctoral a la Universitat Autònoma de Barcelona. Em vaig unir al projecte Manantial Droguería perquè m'interessen les formes alternatives de consum, intento dur-les a terme a la meva família, i vull donar suport als que estiguin intersats en una vida més sostenible. He donat suport a Marine des que va tenir la idea de portar una vida menys exigent amb el medi ambient, fins a l'obertura de la botiga, passant per múltiples converses, jornades de treball i, fins avui, amb atenció al públic a la botiga .

Encara que m'interessa molt la demografia i la sociologia, m'oblido de la meva investigació quan sóc a la botiga (#NoEsCert). Estaré feliç d'ajudar-vos a escollir els vostres productes i parlar de qualsevol tema durant la vostra visita, no només de demografia i sociologia.

 • Fiare Banc ètic

  Aquesta forma de pensar va començar triantFiare Banc ètic com a suport financer per al projecte, Fiare és una entitat bancària cooperativa de finances ètiques.

 • Som energia

  De la mateixa manera, Manantial Droguería també és sòcia de Som Energia ® , una cooperativa de consum d'energia verda sense ànim de lucre, així estem segurs que els il·luminem amb energia verda.

 • Som connexió

  Finalment ens vam fer socis de Som Conexión ® , un projecte col·lectiu que construeix alternatives reals al camp de les telecomunicacions.

 • Fundació Engrunes

  A l'hora de començar les obres de remodelació del local decidim treballar amb Engrunes SLU ® un instrument de la Fundació Engrunes per lluitar contra la pobresa i l'exclusió social, mitjançant la inserció laboral i social de persones marginades o excloses i com a empresa d'inserció, mitjançant la producció de béns i serveis.

 • Un taller per a totes

  L'eix central del projecte Manantial és de promoure el treball femení per això Un taller per a totes ® va ser elegit com a equip per a la fabricació dels mobles de la botiga i restauració de les portes dels patis de llum. Un taller per a totes és una entitat multicultural integrada per dones dels oficis de la fusteria, la restauració, l’ebenisteria i l’artesania.

 • Môt Chút Studio

  Els nostres llums i miralls van ser fabricats per Motchut studio . Motchut studio és una artista local dedicada a la creació d'articles de decoració a través de la reactualització de peces antigues.

 • Barcelona Activa

  Per al desenvolupament de Manantial Droguería comptem amb el suport de l'ajuntament de Barcelona i els serveis tècnics de Barcelona Activa . Les eines, capacitacions i trobades que ofereix aquesta entitat ens han permès estructurar i desenvolupar els aspectes legals, econòmics i financers del nostre projecte de forma rigorosa. Gràcies a l'equip per la professionalitat. El 2021, Manantial Droguería va rebre la subvenció “ Impulsem el que Fas ” que busca impulsar l'economia local i el desenvolupament dels comerços de barri.

 • Les Mercedes

  Triem les Mercedes com a alternativa per al lliurament dels nostres productes a domicili. Aquesta decisió segueix la nostra línia de cor i de valors que consisteix a les empreses liderades per dones.