Ja fa uns anys que em pregunto pel meu compromís amb el feminisme. Vaig aconseguir arribar a una conclusió molt senzilla: hi ha moltes maneres de ser feminista, i totes valen. Totes tenim la nostra manera de seguir lluitant pels nostres drets i donar-nos suport, i encara que no totes les formes em convencen, crec que juntes aconseguim millorar la nostra condició.
Quan vaig començar el projecte Manantial em vaig preguntar com podria incloure feminismes al meu negoci. Soc dona, mare d’una filla curiosa, esposa i ara cap d’empresa. Tenir una feina que es basa en valors en què crec em fa molt feliç. A més, em permet tenir independència financera a casa meva. Tanmateix, això no em semblava prou inclusió del feminisme dins la meva vida. Per aquesta raó, i per participar més en els feminismes que existeixen, intento treballar amb dones.
A partir d'aquestes reflexions va néixer la trobada amb l’Anna, la Silvia i la Tamara de @untallerparatodas, una associació que treballa sobre el concepte de gènere i impulsa el treball femení al sector de la construcció; són elles les que van fer els mobles de Manantial Droguería. Aquestes reflexions em van portar també a conèixer la Laurène de @motchutstudio. La Laurène va dissenyar i fabricar les peces de decoració de la botiga utilitzant objectes d'ús quotidià que ja no complien la funció original (up cycling).
Com ja et deus imaginar, darrere dels productes que pots trobar a la botiga hi ha més dones, caps d'empresa, amants dels productes naturals, artesanes com la Gemma de @nushu_artesania, la Dolça de @sab.solids, la Irene de @bolsetabcn, l’Ana de @uniquenaturalcosmetics, la Natalia de @maminat_cosmetica, la Llúcia de @creaunhort…
Finalment, per mi el feminisme va acompanyat d’una certa definició de gènere i d'inclusivitat. Per això intento escollir productes sense marcadors d'identitat. Com va dir una amiga molt sàvia fa poc: “Els contorns d'ulls són per a ulls!”
I tu, com dones suport al feminisme?